Update Brisbane: fruitverkoper
23 Oktober 2005 | Australië, Brisbane
Weer even een berichtje uit nog altijd brisbane. Ik heb nu een week gewerkt in het fruitstalletje. Het bedrijf (voor zover je het zo kan noemen) bestaat uit drie fruitstalletjes verspreid over Brisbane.
De eigenaar van dit bedrijf (de nederlandse vrouw) wou mij eerst niet aannemen omdat ze het idee heeft dat een 18 jarige niet kan verkopen zoals een 20 jarige kan. Deze week was het beetje regenachtig hier waardoor de verkoop minder werd en hier kreeg ik dan ook meteen de schuld van. Ook toen de aardbeiedn verrot waren, was dit mij schuld (ik en mijn magische handen). Inderdaad deze vrouw is niet helemaal mijn type (grr..)
Het werk zelf is wel erg leuk doordat het op de universiteit is waardoor er voornamelijk veel jonge mensen langs komen, en ik heb zelfs al een aantal vaste klanten. Wat ook heel leuk was, is dat ik op een ochtend mijn plastic prullenbak uit de kar haalde en hij opeens wel heel zwaar was. Er zat toen een possum in die mij met hele grote ogen aan staarden. (http://www.hotkey.net.au/~perrelink/Possum.htm)
De possum is de hele dag bij mij gebleven en toen ik aan het eind van de dag alles weer ging opruimen was die er nog steeds en heb ik hem dus weer terug gestopt. Toen ik de volgende dag weer kwam was hij er nog altijd en heeft hij me weer de hele dag gezeldschap gehouden.
Vorige week was Els een twee daagse trip aan het maken dus was ik het weekend alleen, ik ben toen met een aantal mensen uiteten geweest en dat was erg gezellig.
Op zaterdag 12 november vertrek ik uit sydney en vlieg ik naar Alice springs waar Peter en Annet die dag ook aankomen. Vanaf dan ga ik weer meer reizen en minder werken en daar kijk ik nu wel naar uit.
Oke nou ik denk dat dit het wel weer was. Veel succes met alles! Kus Fleur
23 Oktober 2005 - 08:14
Rosely:
Heey Fleur,
Wat een vervelend vrouwtje..bah. Trek je er maar niets van aan..als je vaste klanten hebt doe je het hardstikke goed!! Wat ene ontsettend grappig verhaal van die possum..leuk verkoopmaatje..hihi. Heel veel succes en plezier daar Fleur! liefs, Rosely -
23 Oktober 2005 - 08:58
Ilse:
Hey fleur,
Ik lees je verhaaltjes altijd even door, en het is tof om te lezen wat je allemaal meemaakt! Die possum klinkt erg cool...kan je der niet eentje voor me meenemen! ;) Groetjes ilse -
23 Oktober 2005 - 10:42
Hans:
Wat heb je me weer jaloers gemaakt. Een possum die zich aan je hecht. Wil je hem niet meenemen? Lijkt me ook enig voor de meisjes hier. En over possumgriep hoor je niets hier, dus hij zal wel ons land binnen mogen. Horen jullie nog iets over vogelgriep in Australie? Hier duikt iedereen al onder het bed als een haan wat schor kraait zo bang is men voor de vogelgriep. Of hebben ze in Australie de vogelbekgriep?
Je weet het niet vanuit een verregend Nederland. Het enige wat ik weet is dat ik graag een possum in de afvalbak zou willen vinden.
Ik zou hem Fleurtje noemen.
Liefs
hans -
23 Oktober 2005 - 20:36
Mirte:
Die vrouw klinkt als een behoorlijk bitch! Werk je er inmiddels nog steeds? En wat een cool beest die possum. Ik wist eerlijk gezegt wat voor een beest t was, maar heb ff de link bekeken. En nu ben k weer wat wijzer dankzij jou avontuur! Tot 't volgende verhaaltje!
X -
24 Oktober 2005 - 06:36
Anka:
lieve fleur
wat ben je toch een dappere en ondernemende meid, petje af!
Ik wens je een goede verkoop deze week, zonnewarmte en leuke klanten, liefs van anka -
24 Oktober 2005 - 11:55
Marieke:
Hi Fleur,
Wat leuk zo'n beest! GEzellig voor wanneer je even geen bezoek hebt! (misschien kan je hem de schuld geven van de aardbeien?) Leuk dat je gezellige mensen ontmoet! Ik hoop dat het weer trouwens beter is dan hier... De kraan is opengedraaid en het houd dus niet op met regenen! Liefs! -
24 Oktober 2005 - 11:56
Marieke:
Hi Fleur,
24 Oktober 2005 - 18:17
Ineke Frölich:
Dag Fleur, Die mevrouw heeft je vast niet bij de Hema zien staan dan zou ze wel anders piepen.Leuk om je verhalen te lezen en nu dus ook maar ingelogd zodat je ziet dat de buurt ook meeleeft. Nog even geld verdienen en rotte aardbeien of kiwi's verkopen en verder reizen. Spannend hoor en heel gezellig dat Peter en Annet komen, lijkt me. Geniet vooral van het mooie weer, groetjes Ineke -
24 Oktober 2005 - 18:41
Annette:
Hai Fleurie, heb je die possum gewoon opgepakt, een beetje geaaid, stel ik me dan voor, is tie niet een beetje wild????
soes wil 'm ook graag zien en tom is nu al voor 'm op de vlucht, maar dat is die tenslotte voor iedereen.xxx -
24 Oktober 2005 - 19:13
Adriaan Peter:
Lieve Doortje,
Een fraaie tegenstelling verwerk je in je verhaal. De onbaatzuchtige, zachtaaibare vertegenwoordiger van het australische dierenrijk tegenover de allochtone, bitse tutti frutti die jou zelfs zomerkoninkjes met een burn-out wil laten verkopen. Maar het sterkste beeld is toch het hollandse fruitmeisje met onweerstaanbaar verse vruchten overgoten met kakelende kleuren en gedrenkt in tintelende sappen.
Is het wondr dat fruitmeisjes veelvuldig voorwerp zijn van guitige liefde van jonge studenten ? Hoed je voor zuurpruimen en appelflappen !
Liefs,
P. -
25 Oktober 2005 - 09:58
Nienke:
Hai lief nichtje,
Vind het altijd heerlijk om al je avonturen te lezen, maar zeker ook de reacties van je vrienden en de familie. Die zijn minstens zo grappig!
Cool die possum! Marc wist natuurlijk weer gelijk wat het was, ik daarentegen moest even de link bekijken :-)
Klinkt goed allemaal, fruit, een echte eigen possum. En leuke jonge Australiers die je fruit komen kopen ;-)?
Geniet!!
Liefs Nien