Update (Bisbane)
13 Oktober 2005 | Australië, Brisbane
Weer heel erg leuk de reacties te lezen. bedankt!
Aangzien ik nu niet echt aan het reizen ben, maar geld probeer te verdienen zodat ik straks des te meer kan reizen/zien, heb ik niet heel veel spannende dingen gedaan, meer praktische dingen. Zo heb ik eindelijk vandaag een baantje gekregen. Ik ga nu maandag beginnen bij een Nederlandse vrouw die hier een bedrijf heeft en overal door heel Brisbane een soort stentjes heeft waar fruit en water word verkocht en ik ga dus ook achter een zo'n stentje staan. Het is op zich wel een heel makkelijk backpackersbaantje, niet in de velle zon (waar ik bij dat evenementenburo helemaal gek van werd) en niet te zwaar of iets dergelijks. Dus ik heb er wel zin in. Ik heb nu dus ook de beste manier gevonden om een baantje te vinden, gewoon via mensen, als genoeg mensen weten dat jij een baantje zoekt dan hoor je via mensen wel waar ze nog mensen zoeken.
We hebben deze week helaas wel van een aantal mensen alweer afscheid moeten nemen doordat iedereen hier toch vroeg of laat verder reist dat is op zich wel jammer, want met bijvoorbeeld 1 meisje sliepen we ook op de kamer en gingen we erg veel mee om, maar zij ging ook weer verder reizen. Maar goed tegelijkertijd komen er dan ook weer nieuwe leuke mensen bij.
We hebben hier het uitgaansleven nu ook wel een beetje ontdekt ja, wat erg leuk is! Er is een bar(achtig iets) onder ons hostel waar het wel erg leuk is, maar om echt uit te gaan hier moet je eerst een wandeling van 40 minuten maken, maar dat was wel de moeite waard.
Ik ben deze week nog wel naar een uitkijkpunt geweest met 2 nederlandse mensen die een auto hebben (is toch wel heel handig hoor)waar je over heel Brisbane kon kijken, en dat was toch wel groter vanaf daar dan gedacht.
Ook hebben Els, ik en een nederlandse jongen de Brisbane river afgekanoed. Erg leuk en een hele goed dagbesteding wanneer het zo warm is.
Het is hier nu gemiddeld 7 graden warmer dan hoe warm het hier hoort te zijn, dus behoorlijk warm ja!!
Oke nou ik denk dat dit mijn update wel weer was, ik houd jullie op de hoogte! Have fun! Kus Fleur
13 Oktober 2005 - 06:59
Hans:
Ik heb het gevoel dat het hier tien graden te warm voor de tijd van het jaar is. gisteren hebben we voor de zoveelste keer afscheid van de zomer genomen, maar vandaag lijkt het weer een mooie dag te worden.
Jammer trouwens dat je niet in de buurt van Duivendrecht zit, want we zouden wel iemand kunnen gebruiken om het huis schoon te maken. Ken je geen Australier die naar Nederland gaat?
En vertel nog es wat over de straatverkoop van fruit en water. Wat voor fruit en hoe duur is dat daar?
Liefs van alle M's -
13 Oktober 2005 - 07:12
Marike:
Ha die Fleur,
De hele dag gratis fruit eten en water drinken als het zo heet is, er zijn slechtere baantjes te bedenken! beter dan in de motregen rookworsten of appeltaart van de hema aan de man brengen. ik liet maike je foto's zien op internet maar dat fleur heel ver weg in australië is, dat zei haar duidelijk nog helemaal niets. het klinkt zo leuk wat je allemaal vertelt, we genieten erg met je mee. blijf schrijven. veel liefs van ons allemaal! -
13 Oktober 2005 - 07:42
Elki:
hey fleur, ik zit nu op de computer op school en kijk naar buiten naar een donkere dag. jij zit nu lekker daar in zonnig australie en ik ben nog steeds erg jaloers! veel plezier nog en veel werkplezier.
liefs, elki -
13 Oktober 2005 - 07:55
Sophie:
Dear Flower, heet je nu zo of is Fleur ook een naam die je in A. hoort? Fantastische verhalen die je vertelt en het lijkt alsof jij je ontzettend goed vermaakt. Frank kreeg zijn kaart van jou precies op zijn verjaardag en vooral de opmerking over uitgaan vond hij een goede gelegenheid om dit onderwerp weer eens aan te snijden, maar goed als je 16 bent dan mag opeens een heleboel wel, zoals brommerrijden. Ik ben ook net terug van een wereldreis naar Mallorca met verstandelijk gehandicapten, het was echter superleuk en luxe, lekker warm (28 gr.), heerlijke zee dus veel gezwommen en vooral erg gezellig. Dus het is hier weer even afkicken.
Fleur, wij genieten van je verhalen, blijf schrijven, have fun en lots of love from Amsterdam. (wel jammer dat ik niet met je mee ben gegaan!!) -
13 Oktober 2005 - 08:07
Rosely:
Hallo Fleur!
Wat fijn dat je nu een baantje hebt gevonden, zo lekker in de schaduw. Ik zou nu wel een baantje in de zon willen. Heb je al eens auto gereden in A?
Hopelijk spreek je snel weer via msn..
Veel liefs,
Rosely -
13 Oktober 2005 - 08:39
Dick:
Hoi Fleur,
Dat ontbrak nog aan het Fonds, een vrolijke, ervaren fruitverkoper die met Pinksteren een hangplek exploiteert. Voor de 16+-ers mag er dan 's avonds een scheutje kokosrum bij. Ik zie er naar uit. -
13 Oktober 2005 - 08:39
Zo goed om te lezen & zien hoe geweldig jij het daar hebt! :) -
13 Oktober 2005 - 19:01
Adriaan Peter:
Lieve Doortje,
Wat is "wie maakt me los" in het australisch ? Trouwens, met jouw ervaring in het grootwinkelbedrijf zou je iets aan product-innovatie kunnen doen. Deze landgenote werkgeefster is er vast gemakkelijk van te overtuigen dat HEMA-worsten het ook heel goed zouden kunnen doen bij het backpackende jongvolk dat na het dansen en de daaropvolgende voettocht hongerig huiswaarts keert.
Graag een foto op de site om onze verbeeldingskracht handen en voeten te geven.
Wat ga je het weekend doen ? Iets exotisch ? Een eilandje of zo ?
He lieverd, Peet en Monna doen het liever met tante Pos, maar ik heb ze toch al even deze update voorgelezen. Zij laten je kussen. Bij deze.
See you later
P. -
14 Oktober 2005 - 18:53
Frank:
heeel erg bedankt voor de kaart. ik heb hem op woendag gekregen en het is weer supper te horen hoe het daar is :D
liefs Franky -
15 Oktober 2005 - 14:05
Nienke:
Hai lief nichtje!
Niets spannends te melden?! Nou, je maakt genoeg mee zo te horen. 'Fruit en water' klinkt trouwens beter dan HEMA-worsten (bah!). Als je er nou af en toe wat van snoept, dan krijg je gelijk je vitamines binnen!! Hier is het ook behoorlijk warmer dan normaal in deze tijd van het jaar. September was zelfs de warmste september ooit gemeten! Maar zo warm als bij jou, nee, daar kunnen we alleen maar jaloers op zijn!
Gooi nog eens wat foto's op de site! Leuk!
Veel plezier daar!
Liefs Nienke -
15 Oktober 2005 - 16:13
Geert:
Ha die Fleur,
Wat heerlijk dat je het zo naar je zin hebt!
Geniet ervan en bedenk dat wat je nu meemaakt men nooit meer kan kwijt raken!
Heel veel plezier en geniet ervan.
Groetjes Geert -
18 Oktober 2005 - 23:45
Sonja En Marte:
hey,
wij zijn 2 meiden die ook in brisbane zitte en willen graag mensen leren kennen om mee te stappen!! Dus als je zin hebt...www.sonjahedimarte.waarbenjij.nu
groetjes -
19 Oktober 2005 - 20:29
Wimmie:
He Fleur, geen spannende dingen zeg je, maar wat ik lees lijkt me juist allemaal erg spannend, alleen al die wisselende contacten bijvoorbeeld en al die indrukken! Ga zo door. Houd je ons ook op de hoogte als Annet en Peter bij je zijn en jullie met z'n drietjes van alles beleven?
Volgende week hebben wij ook weer eens vakantie, gaan we lekker naar Frankrijk. Het heeft hier trouwens vandaag een beetje geregend na zeer lange tijd.
Liefs Wimmie -
21 Oktober 2005 - 13:36
Mirjam:
Lieve Fleur
Het regent, de pannen zijn al nat, somber, donker, echt herfst in het Haagse. Wij zitten dichtbij de verwarming, en jij lekker onder de zon als fruitmeisje. Ik heb hetzelfde gedaan, maar dan in het ziekenhuis in Deventer.
Groet, ook namens Nico
Mirjam. -
22 Oktober 2005 - 19:52
Henk Dekker:
Dag Fleur,
Iedere zaterdag hoor ik hoe het me je gaat. Blij te horen dat we nu collega's in de levensmiddelenbranche zijn. Fleur, ik hoop dat je het hardstikke leuk hebt. Hartelijke groeten.
Henk