Werkend in brisbane
27 September 2005 | Australië, Brisbane
Er is ondertussen al weer een hoop gebeurd. Allereerst het werk. Vandaag heb ik het gesprek met het kinderopvangcentrum gehad, het is niet echt een kinderopvangcentrum maar een bureau dat mensen uitzend naar kinderdagverblijven, scholen e.d. En jawel, we (ik en Els) zijn aangenomen. Maandag beginnen we, want we hebben een opzeg termijn van 3 dagen bij het evenementenburo waar ik al over vertelde, waar we stoelen en tafels moesten tillen.
Ik weet nog niet helemaal precies wat we moeten doen, maar ik geloof dat we moeten assisteren als je naar een school word gestuurd en je moet helpen kindjes vermaken en luiers verschonen op kinderdagverblijven. Ik vind het op zich wel heel leuk om te doen, want misschien kom ik er nu ook wel beter achter of ik later een beroep wil gaan doen dat met kinderen te maken heeft.
Gister heb ik weer bij het evenementenbureau gewerkt, deze keer was het gelukkig minder zwaar. Els, ik en een ander meisje (een kamergenoot die er nu ook werkt) moesten de hele ochtend vloeren schoonmaken, en 's middags moest ik ovens schoonmaken. Maar het klopt wel dat het werk met backpackers onder elkaar heel gezellig is, ik vond het werk geen eens heel erg om te doen, we hebben liedjes gezongen, gekletst en ik heb zelfs een watergevecht met een aantal engelse backpackers gehad (hmm jaah).
Natuurlijk loop je hier ook tegen problemen aan, zo zit ik onder de rode bulten, echt mijn hele armen, handen en schouders zijn gevuld, het lijkt wel of ik de mazelen heb. En het jeukt waanzinnig erg, soms sta ik 's nachts op om een koude douche te nemen tegen de jeuk. Eerst dacht ik dat het Bedbugs waren (voor degene die niet weten wat dat is: kleine beetjes die in matrassen leven en van mensenbloed leven, komen soms voor in hostels), maar ik heb met bed geruild en schone lakens gebruikt en toch waren er weer bulten bij gekomen. Maar gister toen ik onder de douche stond (op ooghoogte met mijn shampoo) kreeg ik opeens een ingeving. De bulten waren begonnen toen ik met de shampoo begon. Ik was mijn shampoo namelijk kwijt geraakt en heb toen de goedkoopste die er was gekocht (hmmm voortaan gewoon weer mijn favaoriete dure hoor). En toen ik mijn gezicht een keer met shampoo waste omdat ik mijn andere spul vergeten was, zaten er de volgende dag ook bultjes in mijn gezicht (zeer charmant dus). Dus hoogstwaarschijnlijk ben ik allergische voor deze champoo, ik heb meteen nieuwe shampoo gekocht en hopelijk word het nu minder.
Zondag zijn we naar een strand geweest, heel grappig, ze hebben een strand gemaakt midden in de stad, waar je ook echt kan zwemmen. En er is hier een pub onder ons hostel waar we soms naar toe gaan, ze hebben daar elke dag een thema, zo ook karaoke, we hebben erg gelachen en wat opviel was dat duidelijk de engelse hier het allemeest aan meededen. Om de vraag te beantwoorden of er ook jonge aussie reizigers zijn, ze zijn er wel, maar heel weinig, ik heb er nu pas 2 gezien, wel veel Nieuw-zeelanders trouwens.
Wat heel grappig trouwens is, is dat iedereen hier zo veel pasta eet, pasta met bolognese saus, dat is echt het echte backpackerseten (makkelijk, snel en goedkoop). Wij eten ook nog wel is rijst met kip en soms gebakken aardappels met vleesjes en sla, maar erg gevarieerd eten wij ook niet, dus daar moet nog wat verbetering in komen.
Nou ik ga weer, Kus Fleur
27 September 2005 - 08:02
Nienke:
Hai lief nichtje,
Op een saaie dinsdagmorgen op kantoor surf ik even naar jouw website! Wauw! Zelfs ovens schoonmaken is daar geweldig. Bofkont...
Gelukkig waren het niet de vieze bugs in de matrassen, maar je shampoo! Hoop voor je dat die bulten dan nu snel weggaan, want een koude douche midden in de nacht...Gadsie!
Veel plezier meis! En tot je volgende reisverhaal!
Liefs Nienke -
27 September 2005 - 08:55
Anka:
Wat spannend allemaal, en dan volgende week een nieuwe baan! Gefeliciteerd Fleur!
Wat zou ik er graag even bij zijn. Heb je al gehoord of met oud en nieuw het Melany Festival nog bestaat? Dat is niet ver van Brisbane en heel erg leuk met muziek, Aoriginals, en heel veel jonge en oudere Aussies. Het was in mijn tijd een plek met een camping erbij en duurde een aantal dagen. Liefs, Anka -
27 September 2005 - 08:57
Anka:
Fleur, via google heb ik Melany festival opgezocht en in 2003 bestond het nog, met 7 podia, nou ik hoor het nog wel hoe het verder met je gaat, -
27 September 2005 - 09:16
Anka:
nog een kleine aanvulling; het Maleny festival heet nu Woodford en de informatie staat op woodfordfolkfestival.com
1 november begint de kaartverkoop voor de kaartjes die nog over zijn. De aboriginals die daar zijn heten Dungidau. Het is heel groot geworden, dus of het "jouw cup of tea"is, moet je maar even via de site zien. Ik ga nu weer even echt werken, dag lieve Fleur. -
27 September 2005 - 15:02
Elki:
wat stom van al die bulten zeg! ik hoop dat je nu met die nieuwe shampoo bultloos verder kan!Leuk dat je met kindjes gaat werken!leer je ook goed engels van omdat die kindjes natuurlijk ook nog niet zo veel woorden kennen. Heel veel plezier nog en ik kijk al weer uit naar een volgend bericht....en nieuwe foto´s!!! liefs, elki -
27 September 2005 - 19:03
He lieve Doortje,
Komt de expertise die je bij de firma Thuiszorg Perfect toch goed van pas. Want zei niet een groot filosoof dat wie het bij d'ouderen goed doet, het bij de kinderen goed ontmoet.
Fijn dat de ogenschijnlijke storing in de hygiene achteraf toch een eenvoudige doch oplosbare centenkwestie is.
Al met al ben je druk aan het werk. Al eens iets cultureels bezien ? Nog geen 'Waltzing Mathilda' meegezongen in de kroeg ?Een museum, film, tentoonstelling ? Nee, echt niet ?
Ach, waarschijnlijk ligt de cultuur gewoon op straat, net als bij ons. Tot het kunstmatig wordt en je het in een museum moet gaan bekijken. Maar wel doen !
He, Doortje, mooie verhalen vertel je. Krachtig.
Liefs,
27 September 2005 - 19:04
He lieve Doortje,
He, Doortje, mooie verhalen vertel je. Krachtig.
Liefs,
27 September 2005 - 19:23
Hans Moll:
Hoi Fleur,
Had ik vroeger ook, jeukende bultjes van onbekende herkomst. Verschrikkelijk die jeuk! Soms dacht mijn moeder dat het van het eten kwam, andere keren was bijvoorbeeld wol duidelijk de boosdoener. Maar van shampoo heb ik nog nooit bultjes gekregen. Maike zat laatst ook onder. Dat leidde tot een bijna verhitte discussie tussen Marike en mij. Marike dacht dat Maike door muggen te pakken was genomen. Maar volgens mij kon ze nooit in een nacht zo tot een krentenbroodje zijn gestoken.
Iets in haar dekbedje misschien, ze was alleen op haar armen en benen bebult.
Verder geen nieuws hier. Mijntje verzamelt nu herfstbladeren, om haar kamer mee te versieren, zegt ze. Dwz dat een treurig bruin, droog en kromgetrokken hoopje op een kist naar haar bed ligt.
Liefs en veel plezier
H en de M's -
28 September 2005 - 06:34
MArieke:
Hi Fleur!
Leuk verhaal! dat werken klinkt spannend, lijkt me elke keer weer leuk en spannend waar je terecht komt! wel super leuk dat wat je ook doet, altijd gezellig is..als je het maar met elkaar doet!
Ik hoop dat je snel ontbult! Lijkt me niet prettig die bultjes,maar trouwens bedbugs klinkt ook niet aantrekkelijk!
Is het weer er al wat warmer? Onze zon is nu met de noorderzon naar jullie vertrokken denk ik, dus hij zal er snel zijn!
Liefs MArieke -
28 September 2005 - 10:51
Annelie:
Lieverd leuk om over je reis te lezen, je maakt veel mee, super schat!!!
Krijg gelijk weer zin om te reizen, maar wel wat beter eten he hihi ach zo gaat dat een beetje op reis he. Het werken met kinderen lijkt me idd ook leuker als het zware sjouw werk zet hem op schat, werkse en genietse -
01 Oktober 2005 - 17:34
Topy:
hoi lieve Fleur,
Het is reuze spannend al je verhalen te lezen, ik weet inmiddels meer van je dan toen je nog gewoon in Zwolle was! Wat gevarieerd eten betreft,ik heb ooit,toen ik op de solex naar Frankrijk ging met mijn vriendin een pak van 10 kilo macaroni achterop vervoerd en daar 5 weken van gegeten,dus ik vind dat het nog wel meevalt.Slaap je inmiddels weer wat beter?
Rik is met zijn nieuwe studie begonnen en moet echt elke dag naar amsterdam(heel wat anders dan In Holland)Elki is op tekenkamp geweest en heeft met prachtig weer geaquarelleerd in de duinen.Ik heb net een pompoen geoogst en Jaap staat te koken(kip Tandoori).Zo nu ben je weer helemaalop de hoogte over het leven in Haarlem veel liefs en plezier grotje topy -
01 Oktober 2005 - 17:38
Topy:
moet natuurlijk zijn :groetjes topy -
02 Oktober 2005 - 11:24
Nico:
Meestal kijken we vrijdagavond even naar je belevenissen. Eergisteren (vrijdag dus) kwam er niets van. Was in Amersfoort, omdat Monna weer even in het ziekenhuis terecht was gekomen. Nu gaat alles gelukkig weer aardig goed. Dus nu sunday fleurtime.
Gisteravond Youp van 't Hek gezien, hij was niet zo aardig voor jou als backpacker. Trek het je maar niet aan.
Allemaal jaloersigheid van hem.
Het ga je wel!
Nico,
groet ook van Mirjam. -
02 Oktober 2005 - 11:26
Nico:
Je vader had vast wat teveel op. Hij sprak met dubbele tong (getuige zijn dubbele verhaal)
groet
Nico -
02 Oktober 2005 - 12:54
Lieve Doortje,
Jij hebt hem dus gezien ! En ik niet.) Mephisto ! in Queensland Museum. Voor degenen die met ons meelezen Mephisto is de enige overgebleven duitse tank (een A7V), die in 1919 als oorlogsbuit meegenomen is naar Australie en nu in Brisbane te kijk staat. Doortje, wil je me het boek toestiuren dat daarover in hetmuseum te krijgen is. Let op er moet ook een poster bij zitten:
The full story of Mephisto is told in Mark Whitmore's book published by the Queensland Museum and available Museum's South Bank Shop. The book includes a poster showing the layout of Mephisto.
Bij voorbaat zeer veel dank,Door.
03 Oktober 2005 - 11:05
MARC:
Hai Fleur,
Weer een leuke update van je belevenissen.
Ik lees dat je inmiddels als een echte backpacker leeft én eet.
Ik zou zeggen: fish & chips. Altijd goed!!!
Wat betreft de bedbugs (symptomen niet te verwarren met allergische reacties op shampoo etc…), je kunt aan de matras zien of er bedbugs in zitten: allemaal zwarte puntjes / vlekjes op het matras.
Wat Peter zijn Mephisto-boek bestelling betreft, ik wist niet dat we ook bestellingen bij je konden plaatsen: wil je voor mij dan een kangoeroe, koala, vogelbekdier en een dingo meenemen?
Laat trouwens maar ook, dat vind Nien vast niet goed ;-)
Nog één advies, smeer jezelf goed in met zonnebrand op de stranden e.d., ook al verbrand je niet meer. De zon is zo fel in Australië. “Better safe than sorry”.
Veel plezier verder.
X