brisbane - Reisverslag uit Brisbane, Australië van fleurtjeriemersma - WaarBenJij.nu brisbane - Reisverslag uit Brisbane, Australië van fleurtjeriemersma - WaarBenJij.nu

brisbane

Blijf op de hoogte en volg

23 September 2005 | Australië, Brisbane

Hey,
Ondertussen zit ik in brisbane, sinds 3 dagen nu. We zouden een lift van byron Bay hier naar toe krijgen, maar die jongen bedacht zich op het laatste moment en wou later weg, dus uiteindelijk zijn we weer met de bus hier gekomen, wat op zich wel jammer is, want je ziet dan minder.
Ik ben eigenlijk meteen begonnen met het zoeken naar werk, ik heb in een aantal cafeetjes en winkels mijn CV afgegeven, maar ik heb nog geen reacties gehad en daarbij zeiden vele al meteen dat ze 5 weken te kort vonden.
Het werk zoeken is veel moeilijker dan ik had gedacht. Ik en Els hebben dinsdag een gesprek met een soort kinderopvang, maar of dat wat wordt is ook weer afwachten. Ondertussen tot we wat echts hebben gevonden doen we een baantje waar je mee kna stoppen als je wil. Ik weet eigenlijk niet hoe ik dat kan noemen, maar ik zal het even omschrijven. Het is voor een bedrijf dat evenementen e.d. regelt (de tenten, stoelen, tafels enz.) We hebben vandaag de hele dag (9 uur) stoelen en tafels getild. Mijn hele lichaam doet nu pijn, het was fysiek heel zwaar, vooral omdat het ook nog is in de brandende zon was. Dus dat was weer een ervaring op zich. Maar wij bouwden dus een soort congres op, maar dit was echt heeel vreemd, wij hadden het gevoel dat het een soort sekte was, de mensen waren allemaal heeel zweverig (niet de werkers, maar de mensen die er al rondliepen van het congres) en er zat een meneer in hele gekke kleren en het was echt in the middle of nowhere.. We moesten eerst een uur met de auto en daardoor leek het alsof het op een soort geheime plek was ofzo.. haha nou ja we hebben er flink op los gefantaseerd.
Maar wat heel erg leuk was aan deze dag, was dat die man (onze baas zeg maar) op een gegeven moment zei: els en fleur ik heb jullie even nodig voor iets anders. Toen we in de auto zaten zei die dat hij ons niet nodig had, maar dat hij ons iets wou laten zien. En dit bleken allemaal kangaroes te zijn. Het was echt zo leuk en mooi, ik had ze al een keer in een 'zoo' hier gezien, maar dit was zo veel mooier. En er was er ook eentje die een baby in de buidel had en het hoofdje van de baby stak eruit. Jammer genoeg hadden we onze fotocamera's niet bij ons.
We zitten nu in een redelijk groot hostel met zwembad (jawel!) en uitzicht op de stad. Toen we de eerste dag een kamer kregen en we gingen kijken, was ik waanzinnig verbaasd. Ik had nog nooit zoveel troep gezien, we moesten ongeveer hinkelend door de kamer, omdat de hele grond bezaaid lag en het stonk er heeel erg. Dus na een nacht hebben we om een andere kamer gevraagd en dit is heel leuk met 4 andere meisjes.
Er zijn hier echt heel erg veel duitsers, die overtreffen echt elke andere nationaliteit. En Nederlanders hebben we nog niet heel veel gezien, maar dat is op zich ook wel handig want op deze manier spreken we weer meer engels. Dat gaat me trouwens op zich nog wel redelijke af, ik kan mezelf wel duidelijk maken, alleen een telefoongesprek (wat ik laatst moest doen) is wel heel erg lastig. Het is hier in Brisbane trouwens wel heel warm, echt een groot verschil met Sydney bijvoorbeeld.
Nou ik hou jullie over mijn werkontwikkelingen en de rest natuurlijk op de hoogte. Kus Fleur

p.s. De eerste 3 foto's zijn nog in Byron Bay, de rest is in Brisbane en de foto van mij in het gele jasje is aan het werk.

• 23 September 2005 - 13:27

MARC:

Haha,

Eindelijk echt Australisch weer :-).
    Vergeet niet naar de museau in Brisbane te gaan, die zijn echt de moeite waard.
    En al die zweverige mensen: dat zijn nou die New Age nitwits waar ik je voor gewaarschuwd heb. Werkse en als we nog tips bedenken, dan hoor je ze vanzelf...
    x

• 23 September 2005 - 15:16

Adriaan Peter:

Lieve Doortje,
    Die jongen die onder z'n bed sliep is die ook weer wakker geworden ? En toen ?
    En van die wedstrijd waar je naar toe bent: wie tegen wie ? Is dat met Hiddink voor de WK soms ?
    Doortje, zo'n zweverige type kan goeroe zijn, maar de meeste kangoeroes zweven niet maar zijn hippisch, dacht ik.
    Ik hoop voor je dat je op de peuters mag passen ! Die types zouden toch het liefst hun eigen tafels laten zweven !
    Enjoy the maffies.

P.

• 23 September 2005 - 19:24

Mirjam:

Lieve Fleur

Vrijdagavond, dus even kijken op de fleurwebsite.Ik had in Z.Afrika in de badkamer(!) een sprinkhaan die was twintig bij twintig cm. Hij -want het was een mannetje- knikte heel vriendelijk naar me, terwijl ik gillend de badkamer uitliep.
    Mooie foto van jou op die surfplank. Je hebt de vaart er goed in. En je kijkt er ook nog relaxed bij op zo'n smal geval.

Groet, ook van Nico, die net zo geniet van jouw reisverhalen als ik doe,
    Mirjam

• 24 September 2005 - 08:34

Nienke:

Hai lief nichtje!

• 24 September 2005 - 08:37

Nienke:

Foutje...
    Jouw verhalen worden elke keer langer en interessanter!! Allemaal dingen die je hier nooit zou mee maken. Super! Oke, neem zo'n babykangroe voor me mee, kijk uit voor zweverige rare figuren en sterkte met die Duitsers, en met die troep (al zag ik op de foro's dat jullie er ook best een bende van kunnen maken :-))
    Geniet!!
    Liefs Nienke

• 25 September 2005 - 13:17

Hans:

Kangeroes in het wild zien, je mag me er zo voor wakker maken. Ik heb altijd een zwak voor die hippende buideldieren gehad.
    Je e-mail klinkt trouwens alsof je het al helemaal naar je zin hebt.
    ik vroeg me trouwens af of er ook nog door jonge Aussies werd gereisd. Meest Duitsers dus, op de een of andere manier verbaast me dat niet. Maar zijn er ook reizende Belgen bijvoorbeeld?
    Voor ik het vergeet het e-mail adres van Robyn is: robynherklots@hotmail.com
    ik heb het telnr 09-6166840140, maar of dat nog werkt weet ik niet.
    Liefs
    Hans

• 26 September 2005 - 06:29

Anka Voor Fleur:

ha lieve fleur
    eindelijk een reactie van mij. goed verhaal, maar zweten lees ik!
    Ja kangeroes zijn fascinerend,
    gaan jullie niet meer naar het adres van Henk? Samen kan ook, en wie weet, is er nog een leuk klusje voor twee,
    heel veel sterkte en vooral plezier

• 26 September 2005 - 13:04

Marike:

Ha die Fleur, heerlijk je reisverhaal! Het klinkt allemaal heel ontspannen en leuk. Die surffoto is inderdaad geweldig. Uitvergroten en inlijsten, zou ik zeggen. Ik ben benieuwd of het lukt met de peuters. Ik weet niet wat ik liever zou doen, op een groep van die kleintjes passen of tafels sjouwen... Geniet en blijf schrijven, we hebben veel plezier van je verhalen!

• 26 September 2005 - 19:14

Theo:

hoi lieve Fleur,
    Wat geweldig om te lezen hoe je alles beleeft. Troost je want ook in Nederland heb je van die zweverige types, goed hoor om er dan maar lekker oplos te fantaseren.
    Gisteren vierden we de verjaardag van Monna. We hebben ons allemaal netjes gedragen!
    liefs,
    Theo